Kiinalogiikka, – asiaa Kiinasta ja reissuista

Kuvat: Ensivaikutelmani Pekingistä helmikuun lopulla 2015. Päivä oli kylmä ja saasteisen harmaa, mutta jokseenkin karusta ensivaikutelmasta huolimatta Peking vaikutti heti äärettömän kiehtovalta ja kulutin tunteja harhailemalla hutongeissa.

Kiinalogiikka on blogi Kiinasta, kiinnostuksesta Kiinaan, mandariinikiinasta ja sen opiskelusta sekä vähän muistakin reissuista. Ajatus blogista pyöri mielessäni jo aiemmin Pekingin vaihto-opiskelun aikaan, mutta en kuitenkaan halunnut perustaa pelkästä vaihto-opiskelusta kertovaa blogia, ja niin blogi sai jäädä odottamaan otollisempaa aikaa. Nykyään huomaan yhä useammin suorastaan luennoivan Kiina-juttujani kaikille vastaantulijoille, joten koen sekä ihmisten osoittaman kiinnostuksen että oman yhä kasvavan innostukseni vuoksi blogin perustamisen aiheelliseksi. Minut voi löytää niin illanistujaisista kuin kahvilan kassalta tai taloyhtiön lenkkisaunasta höpöttämästä kiinan kielen merkkijärjestelmän hienouksista, erikoisista kokemuksista reissuilla tai vaikka Kiinan historiasta. Kiinalogiikka on kanavani jakaa Kiinaa kohtaan tuntemaani innostusta sekä paikka tarinoida reissuista. Olen intohimoinen reissaaja, ja blogi tulee varmasti sivuamaan myös muualla kuin Kiinassa reissaamista.

Tasan viikon päästä olen jo matkalla nykyisestä opiskelukaupungistani Jyväskylästä kohti Helsinkiä, josta jatkan matkaa Moskovaan ja edelleen Kazakstanin Almatyyn. Kazakstanista on tarkoitus löytää bussiyhteys Kiinan puolelle Xinjiangin Ürümqiin, josta on vielä reilun 4000 kilometrin junamatka tulevaan opiskelukaupunkiini Xiameniin. Syyslukukausi on varattu mandariinikiinan opiskelulle Xiamenin ylipistossa (厦大), kun taas keväällä on toivottavasti luvassa muunlaisia seikkailuita Kiinassa.

Myöhemmissä kirjoituksissa tulen varmasti palaamaan myös aikaisempiin seikkailuihini ja kertomaan vaihto-opiskelusta Beiwaissa (北外, Beijing Foreign Studies University) sekä kielen opiskelusta. Opiskelen Xiamenissa stipendin turvin, jota hakiessa olisin kaivannut muiden suomalaisten kokemuksia hakuprosessista. Päivitettyä tietoa löytyi melko niukasti ja siksi toivonkin että voin tulevaisuudessa auttaa muita Kiina-intoilijoita stipendejä hakiessa. Kirjoitukset saavat kuitenkin odottaa vielä hetken, sillä nyt alkaa olla aika pakata rinkka ja lähteä matkaan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s